Kínai kel főzelék ínyenc fasírttal – AIP is!

A recept és a kép a Paleokonyha oldaláról való

Főzelék

  • Két fej vöröshagymát apríts fel és 1 ek. zsíron dinszteld meg.
  • Közben moss meg kb. 1 kg-nyi  kínai kelt, darabold és szórd rá  a piruló hagymára.
  • Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd (3 tk.) és forrald fel.
  • Öntsd le a főzővizet, és hideget önts a kelre, hogy éppen ne lepje el.
  • Két fokhagymagerezddel és borssal (Nem AIP!) ízesítsd, főzd puhára.
  • A felét botmixerrel pépesítsd, majd addig rotyogtatsd, időnként kevergetve alacsony lángon, hogy  főzelék állaga legyen.

Fasírt

  • 500 g sertéshús
  • 150 g reszelt sütőtök (Ha nincs sütőtök szezon, akkor tököt, sárgarépát, cukkinit is reszelhetsz a húshoz! BB)
  • 3 tojás/AIP-ban (1 tojás = 1 ek. zselatin 1 dl vízben feloldva) oldott zselatin annyi, hogy a hús lazán összeálljon!
  • 1 kisebb vöröshagyma aprítva
  • 1 tk. só
  • 1 csapott ek. pirospaprika, bors AIP-ban ne!!!
  • Rozmaring

A fentieket keverd össze és a fasírt gombócokat süsd ki zsírban!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.